“Vertel mij meer”?!  Waarom is dit de belangrijkste vraag in een coach-gesprek…….?

Onze kern is verscholen geraakt achter de verhalen, interpretaties van ons leven en door deze bril kijken wij naar de wereld, naar ons leven en naar de ander.

Soms vragen mensen mij wat voor coach ik ben……ik vind dit een hele lastige vraag. Life coach, executieve coach…? Want welk etiket moet ik er op plakken en welke interpretatie geef jij eraan? 

Wel kan ik je vertellen wat ik doe als coach zodat de coachee bewustwording creëert om nieuwe (handelings)mogelijkheden te vinden.

Vanuit vertrouwen en veiligheid ga ik samen met mijn coachee aan het werk. Ik vind niks gek of raar….. alles mag er zijn. En door écht contact te kunnen maken met mijn coachee creëer ik een veilige en ondersteunende omgeving. Dit doe ik door vertrouwen te tonen, actief te luisteren en krachtige vragen te stellen.

Actief luisteren betekent voor mij dat ik mij volledig focus op wat de coachee zegt en niet zegt: vanuit volledige authenticiteit, oprechtheid en nieuwsgierigheid. Luisteren vraagt focus, niet afgeleid door de stem in mijn achterhoofd. Ik probeer altijd een persoon te begrijpen en ben niet bezig om advies te geven of te reageren. Ik geloof dat de antwoorden in de coachee zelf liggen. 

“Most people do not listen with the intent to understand; they listen with the intent to reply”.  Stephen R. Covey

Wanneer iemand stopt met praten, reageer ik niet gelijk. Juist op die momenten van stilte ontstaan namelijk vaak de echte ontdekking of vindt er bewustwording plaats.

 

 “Vertel me meer?!”

Dit is voor mij de belangrijkste, krachtigste, meest open en directe vraag tijdens een coach-gesprek. Hiermee laat ik zien dat ik oprecht geïnteresseerd ben en luister. Er ontstaat ruimte en veiligheid om het echte verhaal te vertellen. Daarbij helpt het mij en de coachee om duidelijkheid te krijgen over het onderwerp en om het belang ervan en de te verwachte resultaten te identificeren. Probeer het maar eens! Het zal je verbazen hoe het gebruik van deze eenvoudige vraag de persoon met wie je praat, helpt bewustzijn te creëren. 

Ik help als het ware de ui af te pellen. Hoewel ik voorzichtig ben met het overmatig gebruik van deze zin, gebruik ik het  meerdere keren in een gesprek zodat de coachee zijn gedachten, overtuigingen, beoordelingen, emoties en gemoedstoestanden uit de weg kan ruimen. Dit nieuwe bewustzijn helpt om patronen in zijn eigen gedrag te zien en stelt hem in staat om actie te ondernemen en te bereiken wat belangrijk voor hem is. 

Vragen als deze zijn érg belangrijk wanneer het onderwerp gevoelig of emotioneel geladen is. Het is dan essentieel om bij deze emotie te blijven en te onderzoeken wat er onder zit. 

Als je dat niet doet, mis je waarschijnlijk de kern van de situatie en krijgt je niet het best mogelijke resultaat. 

Blijf de ui schillen.