Privacyverklaring

ZOUQ neemt uiteraard jouw privacy heel serieus en zal alle informatie die ik over je heb veilig verwerken en gebruiken in overeenstemming met de AVG wet, de Wet Bescherming Persoonsgegevens en de Telecommunicatiewet. Ik geef aan niemand je mailadres en als ik mijn website analyseer op bezoekersgedrag, dan gebeurt dat met anonieme data. Ik heb hier de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet in (min of meer) gewoon Nederlands.

Omdat ZOUQ een eenmans bedrijf is, wordt de website door mijzelf met de grootste zorg en aandacht gemaakt en onderhouden.

Ik, Tanja Bleijenberg van ZOUQ (zie mijn gegevens onder aan de pagina) ben verwerkingsverantwoordelijke voor de verwerking van jouw persoonsgegevens in de zin van de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Dat wil niet zeggen dat het altijd volledig foutloos is wat je op mijn site vindt, en daarom blijf je zelf verantwoordelijk voor wat je doet met de informatie en aanbiedingen op deze site. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de informatie op de website. Ook kan ik niet aansprakelijk worden gesteld voor rechtstreekse of indirecte schade als gevolg van de informatie op deze site. Regel nummer 1 is altijd: gebruik je gezonde verstand. Mocht je nu grote fouten tegenkomen, meld het mij dan. Ik zal dat zo snel mogelijk op de website herstellen. Ik gebruik jouw informatie enkel en alleen om jou van dienst te kunnen zijn en om de website te kunnen verbeteren. Nooit gaat jouw info naar andere partijen.

Over je privacy als je de site bezoekt

Ik weet dus hoe fijn het is dat je privacy in orde is. Wanneer jij je bij ZOUQ online aanmeldt voor een gratis weggever, een product koopt of andere aanvragen doet voor één van mijn diensten, zal aan jou gevraagd worden om gegevens in te vullen. Ik verwerk in dat geval alleen de gegevens die je zelf verstrekt. Dit kunnen de volgende gegevens zijn:

Voor- en achternaam;

E-mailadres;

Telefoonnummer

Bedrijfsnaam;

Straat en huisnummer;

Woonplaats;

Natuurlijk analyseren ik wel met behulp van cookies en IP-adressen de trends op deze website (bijvoorbeeld: wat wordt er goed gelezen en wat niet? Wat zijn drukke periodes en wanneer is het stil?) maar ik doe niets anders met die informatie dan het gebruikersgemak en de effectiviteit van deze website verbeteren. Ik geef die info nooit aan andere partijen en de info die ik  verzamel over gebruikersgedrag is veilig bij mij.

Over privacy als je je gegevens achterlaat

Mocht je je inschrijven voor één van mijn aanbiedingen: gefeliciteerd! Sowieso leuk!

1) Je naam en e-mailadres gebruik ik voor het verzenden van nieuwtjes, commerciële nieuwsbrieven en retargeting voor Facebookadvertenties. Ik doe dit alléén met gegevens die ik verkregen hebben via het downloaden van gratis documenten.  Meer informatie over het privacybeleid van Facebook vind je hier. Jouw gegevens kunnen door Facebook ook worden doorgegeven naar de Verenigde Staten. Deze doorgifte van gegevens gebeurt op grond van het EU-VS Privacy Shield Framework. Meer informatie over de doorgifte van gegevens naar de Verenigde Staten door Facebook vind je hier.

2) Je naam, e-mailadres, website en telefoonnummer die jij invult bij een formulier voor een aanmelding/offerteaanvraag, worden gebruikt om een offerte te kunnen maken. Dit formulier komt in mijn mailbox en wordt daar 5 jaar bijgehouden. Tot het moment dat jij een klant bij mij wordt, zet ik deze gegevens niet in ons e-mailmarketingsysteem.

3)Je gegevens worden gebruikt om de gebruikerservaring en effectiviteit van de website te optimaliseren. Je persoonlijke gegevens zijn veilig bij ZOUQ. Ik doen alles wat er administratief, technisch of anderszins in mijn macht ligt om je gegevens te beschermen.

4) Wanneer jij het contactformulier invult, zijn jouw naam en e-mailadres nodig om jou van een reactie te kunnen voorzien.

5) Je persoonsgegevens worden opgeslagen op servers van een mailingprovider zoals MailChimp. De server van MailChimp is gevestigd in de Verenigde Staten. Jouw gegevens kunnen dus worden doorgegeven, opgeslagen en verwerkt in de Verenigde Staten. De doorgifte van deze gegevens gebeurt op grond van het  EU-VS Privacy Shield Framework. Check hoe MailChimp met de privacy van je gegevens omgaan.

6) Er zijn nog enkele mensen die toegang hebben tot jouw gegevens waaronder de boekhouder, webhost en virtueel assistente. Met deze mensen heb ik een verwerkersovereenkomst afgesloten zodat duidelijk is hoe zij jouw gegevens beschermen.

Door de gegevens te verstrekken geef je ZOUQ toestemming om de gegevens voor bovengenoemde doeleinden te gebruiken. Bovendien zijn een aantal van deze gegevens noodzakelijk voor de uitvoering van de overeenkomst, als er bepaalde diensten voor je moeten uitgevoerd worden. Ik verwerk jouw gegevens dus op grond van artikel 8 sub a en sub b Wbp.

Beveiliging Persoonsgegevens

De website van ZOUQ is beveiligd tegen tegen verlies of andere vormen van onrechtmatige verwerkingen. Deze maatregelen, waaronder versleuteling middels een SSL-certificaat zorgen voor een beveiligingsniveau dat past bij de gegevens die ik verwerk. In ‘t kort,  ik stel alles in het werk om jouw persoonsgegevens veilig te houden.

Over privacy en cookies

Door gebruik te maken van deze site ga je akkoord met ons privacy- en cookie-beleid. Zoals bijna alle websites die je maar bezoekt, plaatst ook deze website cookies. Ook wordt deze site gebruikt door derde partijen (zoals Facebook of Google) om cookies te plaatsen. No worries! Cookies doen je niks en horen er een beetje bij. Met cookies kan ik het gedrag van bezoekers analyseren en daardoor mijn website verbeteren. Daarnaast gebruiken ik cookies om bij te houden hoeveel bezoekers wanneer op een advertentie hebben geklikt en gebruik ik ze voor retargeting, zodat je alleen relevante dingen ziet die aansluiten bij jouw interesses. Cookies worden ook gebruikt om advertenties aan te laten sluiten bij je interesses zodat ze relevanter zullen zijn. Cookies van derde partijen zijn ook nodig om filmpjes te kunnen tonen op mijn websites of te zorgen dat je informatie kunt delen op sociale media. Even op een rijtje:

Advertentiecookies Met jouw toestemming gebruik ik, om advertenties beschikbaar te stellen, cookies van Google (DoubleClick) en Facebook (Facebook Custom Audience, Facebook Impressions, Facebook Connect en Facebook Pixel). Deze cookies zorgen ervoor dat voor jou relevantere advertenties worden weergegeven. Meer informatie over het gebruik van cookies door Google vind je hier. Meer informatie over de cookies van Facebook vind je hier.

Google Analytics Omdat ik graag wil weten hoe mijn bezoekers de website gebruiken, zodat ik het gebruik van de website kan optimaliseren, gebruik ik Google Analytics. Via deze website worden er daarom analytische cookies van Google geplaatst. De informatie wordt zo goed mogelijk geanonimiseerd. Jouw IP-adres wordt nadrukkelijk niet gebruikt in Google Analytics. Ik  kan je daarom niet persoonlijk herleiden. Meer informatie over het beleid van Google Analytics kun je hier vinden.

Social media Ik wil het voor jou graag zo gemakkelijk mogelijk maken om de content van mijn website te delen via social media. Dit kan door middel van een aantal social media buttons.

Over privacy en social media

Je kunt via verschillende sociale media mijn artikelen delen via de zogenaamde ‘social plug-ins’. Dat zijn die mooie knoppen van Facebook en Twitter enzo. Op het gebruik van deze social media zijn hun algemene voorwaarden en hun privacybeleid van toepassing. ZOUQ heeft heeft geen invloed op het beleid van deze bedrijven. Wees zorgvuldig. Ook zullen deze social media cookies op je computer (kunnen) plaatsen waarmee ze jouw surfgedrag (zouden kunnen) volgen. Dat doen ze overigens de hele tijd. Lees de privacyverklaringen van de respectievelijke social media-kanalen om te weten hoe zij met privacy omgaan. Ikhelp je alvast op weg door hieronder de links naar de verschillende privacy verklaringen met je te delen:

Facebook

Instagram

LinkedIn

YouTube

Uitschakelen en verwijderen Wil je de cookies uitschakelen of verwijderen? Dit kun je doen via je browserinstellingen. Gebruik eventueel de help-functie van je browser om te achterhalen hoe je dit kunt doen. Via de website Your Online Choices kun je meer uitleg vinden over hoe je cookies uit kunt schakelen.

Links Op mijn website zul je links naar externe websites aantreffen. Door op een link te klikken ga je naar een website buiten ZOUQ. Het kan zijn dat deze externe websites gebruik maken van cookies. Graag verwijs ik hiervoor naar de cookie- of privacyverklaring van de betreffende website.

Bewaartermijn

Ik bewaar je gegevens niet langer dan noodzakelijk voor het doel waarvoor ze zijn ontvangen. Wanneer jij je uitschrijft voor mails, wordt je op een uitschrijflijst gezet die NIET meer gemaild wordt. Evenwel blijf je nog maximaal een jaar in het systeem tot ik de uitschrijflijst volledig verwijder. Wanneer je klant bent, worden de facturen met jouw gegevens behandeld met een bewaartermijn volgens de wettelijke verplichtingen. De bovenstaande termijn geldt, tenzij er voor ons verdere wettelijke verplichtingen bestaat de gegevens langer te bewaren en/of beschikbaar te houden.

Gebruik beeldmateriaal en getuigschriften

Tijdens bijeenkomsten, trainings-/cursusdagen van ZOUQ zijn algemene auteurs- en publicatierecht van toepassing. Dat wil zeggen dat gebruik van naam, beeldmateriaal (foto en film) en getuigschriften in zijn geheel of gedeeltelijk gebruikt kan worden voor trainings- of promotiedoeleinden tenzij wederpartij expliciet schriftelijk bezwaar tot publicatie ingediend heeft voor het aanvang van het evenement. Door deel te nemen aan een evenement van ZOUQ, zowel online als offline, stem je toe begrepen te hebben dat er algemeen auteurs en publicatie recht van toepassing is.  ZOUQ kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor inbreuk op het portretrecht en/of auteursrecht.

Rechten

Afmelden is heel eenvoudig en kan via de link onder elke mail die ik je stuur. Kun je die niet vinden, stuur dan een mail naar tanja@zouq.nl als je wilt dat ik je van de lijst verwijder.

Maar ja, waarom zou je dat willen?

Je hebt dus altijd het recht jouw toestemming voor het verwerken van je gegevens in te trekken, waarna ik je gegevens niet meer zal verwerken. Het intrekken van deze toestemming doet geen afbreuk aan de rechtmatigheid van mijn op gegevensverwerking op basis van jouw toestemming, die plaatsvond vóór deze intrekking. Mochten jouw gegevens onjuist, onvolledig of niet relevant zijn, dan kun je ons mail sturen als je wilt dat ik iets wijzig in je gegevens, zoals je naam of mailadres, of wanneer je deze wilt inzien. Mochten w ijeen keer het idee krijgen dat het een goed idee is als ik jouw info met anderen deel, dan zal ik je eerst expliciet om toestemming vragen.

Ik zal je verzoek binnen 4 weken in behandeling nemen. Onder schriftelijk wordt ook verstaan een e-mail. Je kunt je verzoek aan ons e-mailen via tanja@zouq.nl

Over privacy en privacyverklaringen

Het kan zijn dat ik deze privacyverklaring wijzigen. Eventuele wijzigingen maak ik op deze pagina bekend.

Wil je meer weten?

Mocht er alsnog iets onduidelijk zijn, stuur ons dan vooral een mail op tanja@zouq.nl

ZOUQ
Tanja Bleijenberg
Bastion 5
3823 BP Amerfoort
KvK nummer: 57553513